Bogdány Bettina

angol tanár
1. A Waldorffal való találkozásom...

A Waldorf oktatással először az egyetemi éveim alatt találkozhattam egy végzett Waldorfos diák és egy Waldorf anyuka révén. Többször meséltek a saját élményeikről és nagyon tetszett már akkor is, hogy itt a keretekből kiszakadva egy sokkal kreatívabb gondolkodásmódot, szélesebb tudásanyagot szeretnének a tanulóknak átadni.

2. Ami számomra legfontosabb a Waldorf pedagógiában...

Szerintem nagyon fontos és kiemelkedő a Waldorf pedagógiában a hagyományok ápolása és őrzése. Itt a gyerekeknek lehetőségük van megtanulni, hogy elfogadással és tisztelettel legyenek egymás irányába. Az alternatív oktatási módszerek segítenek nem elnyomni hanem kibontani a tehetségeiket.

3. A munkám során a legnagyobb kihívás...

Számomra a legnagyobb kihívás a folyamatos megújulás, kreativitás, az érdeklődés fenntartása. Szeretném ha a gyerekek minden egyes óráról úgy mennének ki, hogy az élmény legyen nekik és nem pedig egy unalmas tanóra. A célom, hogy lássák a nyelvtanulás szépségét, legyenek nyitottak és kíváncsiak az idegen nyelv kultúrájára.

4. Ami igazán kikapcsol...

Nagyon szerencsés vagyok mert gyönyörű erdei környezetben élek így ha csak az udvarban üldögélhetek, már az is töltődés számomra. Nagyon szeretek a természetben kirándulni, lovagolni vagy a szabadban olvasni.