március 02

Iskolai felvételi - „Nyitva van az Aranykapu, csak bújjatok rajta!”

Iskolánk a 2018/19-es tanévben egy első osztállyal gyarapodik tovább, valamint más iskolákból átjelentkező diákokat is fogad a jövő évi 2., 3. és 4. osztályába.

Az 1. osztályba való felvételhez szükséges, hogy a jelentkező diák iskolaérett legyen és minden esetben fontos, hogy a szülők fő vonalaiban ismerjék a Waldorf-pedagógia által kínált embertani képet és az ehhez igazított nevelést, oktatást.

Fontos, hogy a szülők folyamatosan együttműködjenek az iskolával, a gyermeküket tanító pedagógusokkal.

Ebben a tanévben az alábbi, a Waldorf-pedagógiát és az iskolánkat bemutató több előadásból álló találkozást kínáljuk az érdeklődőknek, ahol megismerhetik intézményünket.


ISKOLÁRA HANGOLÓ RENDEZVÉNYEK ÓVODÁSOKNAK
helyszín: Aranyhal Waldorf Óvoda és Iskola, Dunakömlőd

2017. november 27. szombat 10-11 h

2018. január 27. szombat 10-11 h

2018. február 24. szombat 10-11 h

2018. március 11. vasárnap 10-11 h


FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ ELŐADÁSOK SZÜLŐKNEK
helyszín: Aranyhal Waldorf Óvoda és Iskola, Dunakömlőd

2018. február 24. szombat WALDORF NAP
Ízelítő a Waldorf-pedagógia metodikájából – előadások, beszélgetések

2018. március 22. csütörtök 17-19 h
Bemutatkozik a Tanári Kollégium és a leendő osztálytanító, valamint intézményünk Fenntartó Egyesülete és Szülői Kollégiuma


FELVÉTELI FOLYAMAT

2018. március 27. Jelentkezési lapok leadási határideje
2018. április 14. „Felvételi” játék a gyerekeknek
2018. április 16-17-18. Szülői beszélgetések
2018. április 23-24. Beiratkozás

Az előadásokon lehet jelentkezési / anamnézis lapot kérni, mely kérdéssorból áll.

Gyermekük közösen történő optimális neveléséhez fontos, hogy a Jelentkezési lapon (anamnézisen) található kérdésekre őszintén és részletesen válaszoljanak. Az osztálytanítónak és a szaktanároknak fontosak ezek a leírások a gyermekek tanításához való komoly felkészülésben. Mindezeket figyelembe véve építi fel az osztálytanító a nevelési folyamatot és működik együtt a szülőkkel az iskolás évek alatt.
A jelentkezési lap tartalmát bizalmasan kezeljük, azt csak az osztálytanító olvassa, a szaktanárok csak a szülőkkel történő egyeztetés után, indokolt esetben nézik meg. Köszönjük segítségüket!

A megírt jelentkezéseket március 27–ig folyamatosan fogadjuk. Ezután a felvételi pontos napjairól és időpontjairól a családokat e-mailben, telefonon vagy személyesen értesítjük.

A hozzánk jelentkező gyerekek 4-5 fős csoportokban játékos felvételi foglalkozáson vesznek részt április 14-én délelőtt. Egy mese keretein belül a tanári kollégium tagjai felmérik a gyerekek iskolaérettségét. Közben a szülők a Szülői Kollégium és a Fenntartó Egyesület tagjaival beszélgetésen vesznek részt. A pedagógusokkal a szülők a felvételi utáni héten külön találkoznak és megbeszélik a tapasztalatokat.

A fenti események után következik a döntés a felvételről. Az erről szóló értesítést e-mailben, vagy levélben, postai úton küldjük ki. A felvételt nyert gyerekek számára ez az értesítés fontos dokumentum a körzeti iskolai beiratkozásnál.

A döntésről a kerületi beiratkozásig értesítjük a jelentkezőket.ÉV KÖZBENI-, VAGY FELSŐBB ÉVFOLYAMOKBA VALÓ ÁTJELENTKEZÉS, FELVÉTEL

Lehetőség van arra, hogy tanév közben is fogadjunk átjelentkezőket a jelenleg működő évfolyamainkra. Ez esetben, illetve a felsőbb osztályokba való felvételi kérelem esetén kérjük jelentkezzen e-mailben, vagy hívja a 06 70 3315639 telefonszámot!
A felvételi minden esetben egyedi beszélgetések alapján történik.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

„Hogy felfrissülj a nagy Egészben, lásd meg az Egészet minden kicsi részben!” Goethe